Psychosyntheticus

Psychosynthese

licht-op-psychosynthese

“Psychosynthese brengt je hoofd en je hart in een samenhang
die nieuwe en wezenlijke keuzes mogelijk maakt.”

Psychosynthese is een veelomvattende benadering om tot zelfrealisatie en ontwikkeling van menselijk potentieel te komen. De belangrijkste doelstelling van psychosynthese is om mensen te ondersteunen bij de ontdekking van hun ware existentiële en spirituele aard en deze ontdekking vervolgens effectief toe te passen in leven en werk. Dit resulteert in een toename van emotionele en mentale bewegingsvrijheid en bevordert de kwaliteit van menselijke relaties.

Psychosynthese maakt gebruik van een veelheid aan technieken en modellen. Deze technieken en modellen kunnen ons helpen om te bereiken wat we willen en wat we daarbij vermijden niet uit het oog te verliezen. Psychosynthese houdt hierbij rekening met de wederzijdse invloed die bestaat tussen een individu en de netwerken of groepen waartoe hij of zij behoort. Om die reden richt psychosynthese zich dan ook niet alleen op het individu.

Psychosynthese heeft zich aan het Nederlands Instituut voor Psychosynthese de afgelopen jaren ontwikkeld tot een fijnzinnige methode voor opleiding, training en organisatieontwikkeling in de meest ruime zin van het woord. Deze methode wakkert de talenten en dromen aan in elk individu en ondersteunt verwezenlijking daarvan. In een ruimere context laat psychosynthese zien dat de hoogste en mooiste uitingsvormen van individualiteit hun ultieme voltooiing vinden in samenwerking en gemeenschapszin.

Lees meer bij:

67,59,60

 • Marian Saarloos

  counselor, coach, begeleidingskundige

  Den Haag

 • Mark Bosua

  Consultant, trainer en coach

  Den Haag

 • Mieke de Bekker

  begeleider intervisie, trainer, coach

  Leidschendam en Den Haag

© 2019, Instituut voor Psychosynthese.
Home   |   Sitemap   |   website: Sbddesign.nl