Psychosyntheticus

Organisaties

organisaties

“Elke organisatie die de samenleving iets wezenlijks blijft bieden, houdt bestaansrecht.”

Organisaties staan tegenwoordig onder steeds grotere druk van de omgeving bij hun pogingen om de eigen uniciteit te handhaven en op de markt te zijn wie ze kunnen zijn. Het spanningsveld tussen interne -en externe belangen activeert voortdurend ethische vraagstukken van diverse aard. Bij overheden, woningcorporaties, scholen, in de zorg maar ook bij financiële instellingen en particuliere bedrijven.

In de afgelopen jaren hebben organisaties om verschillende redenen contact gezocht met psychosynthetici voor ondersteuning of begeleiding in bepaalde fasen van hun ontwikkeling.

Voorbeelden van vragen waarvoor begeleiding door een psychosyntheticus is verzocht:

“In het licht van de ontwikkeling naar een participerende samenleving hebben we als gemeente meer verantwoordelijkheden en minder geld voor de zorg voor onze burgers gekregen. Tot nu toe zijn we vooral bezig geweest de bezuinigingen op te vangen door flink in de kosten te besparen. Dat is echt wel nodig, maar soms vraag ik me af wat dat nog te maken heeft met de ontwikkeling naar een zorgzame samenleving. Hoe moeten we daar als gemeente nu mee aan de slag?”

“Het Netherlands Water Partnership (NWP) zocht een trainer/coach voor groepen Nederlandse en buitenlandse jongeren met zeer diverse culturele achtergronden en opleidingen die op waterprojecten in ontwikkelingslanden zouden worden ingezet.”

28,29,40

 • Hanne van Noordt

  coaching en counseling

  Amsterdam

 • Toon Keijzer

  Docent, begeleider, coach

  Geldrop, Eindhoven

 • Wilfried de Jong

  Huisarts, Groepsbegeleider, Trainer

  Sint Anthonis

© 2019, Instituut voor Psychosynthese.
Home   |   Sitemap   |   website: Sbddesign.nl