Worden wie je in wezen bent: supervisie voor zorgprofessionals

Marian Saarloos 25/11/19

Gedurende het afgelopen jaar heb ik dankzij gesprekken met verschillende zorgprofessionals mogen bouwen aan mijn praktijk als supervisor. Ik beschouw deze als een vrijplaats voor de bezoeker om het leven te oefenen en dichter te komen bij degene die je wilt zijn.

Zo vertelt een adviseur en procesbegeleider in een ziekenhuis tijdens ons laatste gesprek: In jouw praktijk kon ik dankzij onze gesprekken de cultuur van de organisatie waar ik in werk beter onderscheiden. Ik was zo in de processen opgegaan, dat ik het overzicht kwijt was geraakt. Mijn ogen gingen opnieuw open, omdat jij meekeek. Ik zag op afstand waar het al langere tijd stagneert en vervolgens zag ik een doorgang naar een toekomst. Toen pas werd ik me bewust van een keuze en voelde ik in mijzelf balans tussen hoofd en hart.

Een zorgprofessional van Jeugdzorg vertelt over haar moeiten zodra zij geacht wordt confronterende vragen te stellen aan gezinnen die zij bezoekt. Ze voelt in zichzelf verzet opborrelen vanuit oude pijn. Haar werk lijkt haar op de been te houden. Maar binnen de muren van mijn praktijk stelt ze zichzelf wel vragen, nieuwe vragen. Samen verkennen we antwoorden, zonder afleiding, ongestoord, daar waar de tijd van haar is. Nu gaat de stem van haar binnenste spreken, met woorden die eerder werden onderdrukt, en er ontstaat een zee van ruimte. Vanuit de woelingen binnenin ontstaan  kracht en verlangen.

Er is niets mooiers voor een zorgprofessional, vermoed ik, dan vanuit een vrijere positie naar mensen te kijken. Er is geen mooier werk voor een supervisor dan dit proces te bevorderen.

Ik heb ruimte voor je.

www.mariansaarloos.nl                                                                                                                         T:0612638612

Voeg jouw reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

© 2020, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl