Truus Mesenig

Terherne

Specialisatie

Gespecialiseerd in existentiële vragen, die betrekking hebben op het gaan van je eigen weg.

Nadere informatie

Het is 2000 en ik kwam tot de ontdekking dat ik de weg kwijt was. Ik was niet meer in staat enige betekenis aan mijn leven te geven. Door een ernstige ziekte werd ik hardhandig daarop gewezen. Het was een soort wake-up-call. Maar waaraan diende ik te ontwaken? Dat was toen een moeilijke vraag. Ik kwam in aanraking met psychosynthese. Hierdoor ging ik op zoek naar antwoorden. Het ging over de diepe levensvragen en het zoeken naar antwoorden was niet altijd gemakkelijk en zeker niet altijd eenvoudig. Mijn nieuwsgierigheid won het. De inzichten die ik tijdens mijn zoektocht ontving maakt mijn leven rijker en voller. Ik wilde uiteindelijk toch weten wie ik in wezen ben. Deze zoektocht is sindsdien niet opgehouden. Ik heb ontdekt dat er een onveranderlijke kern in jou en mij zit. Die kern, die raakt gedurende ons leven op de achtergrond. En daarvoor zijn allerlei redenen. Weer verbinding te maken met die kern kun je leren. Daarbij kan ik je begeleiden, want je kunt daarbij wel hulp gebruiken, weet ik uit ervaring. En als die verbinding er weer is? Dan leef je je eigen leven, loop je je eigen weg weer. Je gaat met je voeten stevig op de grond staan en bent in staat keuzes te maken die voor jou belangrijk zijn. Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw leven, waardoor je jouw leven leeft. Daaraan ben ik ontwaakt.  

Het is 2000 en ik kwam tot de ontdekking dat ik de weg kwijt was. Ik was niet meer in staat enige betekenis aan mijn leven te geven. Door een ernstige ziekte werd ik hardhandig daarop gewezen. Het was een soort wake-up-call. Maar waaraan diende ik te ontwaken? Dat was toen een moeilijke vraag.

Ik kwam in aanraking met psychosynthese. Hierdoor ging ik op zoek naar antwoorden. Het ging over de diepe levensvragen en het zoeken naar antwoorden was niet altijd gemakkelijk en zeker niet altijd eenvoudig. Mijn nieuwsgierigheid won het. De inzichten die ik tijdens mijn zoektocht ontving maakt mijn leven rijker en voller. Ik wilde uiteindelijk toch weten wie ik in wezen ben.

Deze zoektocht is sindsdien niet opgehouden. Ik heb ontdekt dat er een onveranderlijke kern in jou en mij zit. Die kern, die raakt gedurende ons leven op de achtergrond. En daarvoor zijn allerlei redenen.

Weer verbinding te maken met die kern kun je leren. Daarbij kan ik je begeleiden, want je kunt daarbij wel hulp gebruiken, weet ik uit ervaring. En als die verbinding er weer is? Dan leef je je eigen leven, loop je je eigen weg weer. Je gaat met je voeten stevig op de grond staan en bent in staat keuzes te maken die voor jou belangrijk zijn. Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw leven, waardoor je jouw leven leeft. Daaraan ben ik ontwaakt.

 

© 2020, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl