Op weg naar mijn lief

Toos Wolters 02/04/17

Download gratis dit tweede e-boek in de reeks ‘Hedendaagse Psychosynthese’.
In ‘Op weg naar mijn Lief’ wordt de lezer meegenomen op een zoektocht naar ‘bewustzijn van spirituele waarde als dragend en richtinggevend principe in het menselijke leven op alle niveaus’. Dit kan ook gezien worden als een zoektocht naar heelheid. Op die zoektocht spelen naast spirituele aspecten ook psychologische aspecten een rol van betekenis. Hoe daar zorgvuldig mee om te gaan, is een vraag die onderzocht wordt. De ziel komt in het spel en daarmee ook de zorg voor de ziel. Vluchtwegen worden als zodanig herkend en afgesloten en het gaan van de hele weg, door de hoogte en de diepte van het onbewuste heen, wordt als een heilzame mogelijkheid uitgelegd en aanbevolen.

Het verhaal van de profeet Elia, liedteksten van diverse zangers en de weergave van de eigen weg die de schrijfster is gegaan, zorgen voor een dynamische verbinding met de praktijk. Psychosynthese theorie komt tot leven, ook waar aan het slot van de beschouwing de vraag gesteld wordt hoe religie, godsdienst en kerk er in de toekomst uit zouden kunnen zien.

Toos Wolters (1959) is sinds 1989 werkzaam als predikant in de Protestantse Kerk Nederland en rondde in 2009 de bachelor opleiding Psychosynthese af. Zij heeft naast haar werk als predikant een psychosynthesepraktijk in Utrecht.

Download dit e-boek

Alle e-boeken zijn in ‘epub’ formaat. Dit is geschikt om te lezen op iPad en iPhone met iBooks, op een Android smartphone of tablet met Aldiko en op bijna alle e-readers. Om een e-boek te kunnen openen met een pc of laptop moet je eerst een (gratis) lees-programma downloaden, bijvoorbeeld Calibre of Adobe digital editions.
De publicatie en gratis verstrekking van de e-boeken wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Psychosynthese
.

© 2024, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl