Voorbeelden uit de praktijk

Op deze pagina lees je verschillende voorbeelden van dienstverlening door psychosynthetici.


Bevlogenheid op de werkvloer van Schiphol
In de kelders van Schiphol zijn twaalf voetbalvelden vol aan technische bagagesystemen geplaatst en zijn tal van teams aan het werk. Niet alleen in de bagageafhandeling, maar ook in het onderhoud en de planning van de systemen. Psychosyntheticus en consultant Mark Hullegie was verantwoordelijk voor de verbetering van de ’teamspirit’ van een van de teams en de samenwerking met de andere teams. Gebruikmakend van psychosynthesetechnieken, waaronder de kracht van de verbeelding, vond het team haar autonomie terug met als resultaat een betere aansturing en samenwerking.

Dienstbaar aan de gemeenschap
Psychosyntheticus Tineke Nieboer is ook raadslid in de gemeente Noordenveld. Zij is betrokken bij een volgende ontwikkelingsstap van de gemeentelijke organisatie, met het versterken van de dienstbaarheid aan de gemeenschap als belangrijk doel. Om goed zicht te krijgen op wat er gaande en nodig is maakt ze gebruik van de methodiek van het Psychosynthese interventieplan. Dat vertaalt ze vervolgens op haar eigen manier naar de specifieke situatie.

Verandering van perspectief
Psychosyntheticus Gabe Bosma heeft sinds 1990 een praktijk voor individuele begeleiding in Groningen. Veel mensen komen bij hem nadat ze eerst elders zijn geweest. Zoals ook de jonge vrouw die het gevoel had gekregen in een hokje te worden gestopt toen zij de diagnose HSP (high sensitive person) had gekregen. Zij ontspande toen haar duidelijk werd dat er niets mis met haar was, maar dat ze een fijngevoelige vrouw was. Bewust van deze bijzonderheid en met ondersteuning van een wilstraining kan zij nu betere keuzes maken, bijvoorbeeld voor de werk- of leefomgeving waar zij het beste in gedijt.

Van kwantiteit naar kwaliteit
Ingenieur en psychosyntheticus Rob Bos werkte als interim hoofd strategie en beleid bij Maaskoepel, vereniging van woningcorporaties en als interim hoofd Wonen, Groen en Milieu bij de Stadsregio Rotterdam. In die functies gaf hij een impuls aan de omslag van het denken over de woningproductie van kwantiteit naar kwaliteit in de stadsregio Rotterdam. Dat leidde niet alleen tot een nieuwe gezamenlijke visie maar ook tot prestatieafspraken in de regio.

Vind een psychosyntheticus

Jean Thompson

Velden

Coaching en begeleiding op momenten in je leven dat je vastloopt, wanneer je hart zeer doet, je lijf van alles...

Annemiek van Dorp

Amersfoort

Ingrijpende gebeurtenissen in je persoonlijke of professionele leven roepen bestaansvragen op. In deze pijnlijke tijden lijkt het urgenter dan ooit...

Laurens van Thiel

Veldhoven, Eindhoven

gesprekspartner, councelor, vertrouweling, relatiedeskundig, opvoeden, workshop, dienstverlening, zorg

Ivan Sulenta

Hilversum

Begeleiding voor wie door de voortdurende strijd tussen innerlijke verlangens en uiterlijke prestaties het idee heeft nergens heen te kunnen.

Vind meer psychosynthetici

Heb je vragen?

© 2022, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl