Ivan Sulenta

Amersfoort

Specialisatie

Coaching bij existentiële vraagstukken op het gebied van bewustwording, persoonlijke integratie en zingeving. In het bijzonder voor mensen met een centraal-Europese of zuid-Europese achtergrond.

Nadere informatie

Als je volgens de protocollen je werk hebt gedaan, kun je dan met een gerust hart gaan slapen of lig je geheel onverwacht wakker van wat je hebt gedaan? Als je te maken krijgt met onverwachte gebeurtenissen in je leven, beleef je jezelf dan als slachtoffer of als dader van die gebeurtenissen? In de praktijk begeleid ik mensen die soortgelijke vragen hebben zonder dat een eenduidig antwoord voorhanden is. Naast het behalen van mijn bachelordiploma in Psychosynthese ben ik afgestudeerd in de Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Ik heb mijn carrière tot en met 2011 gewijd aan een objectieve toepassing van de regels bij de lokale overheid en in de rechtspraak. Die keuze was voor mij na het voltooien van de studie rechtsgeleerdheid heel vanzelfsprekend. Ik ben door de Nederlandse en door de Joegoslavische cultuur beïnvloed. Daarom ben ik gewend om verschillende gezichtspunten te betrekken bij een besluit. In mijn werk als psychosyntheticus gebruik van de kennis en ervaring van het recht en van psychosynthese. Het collectieve karakter van de regels biedt veiligheid. Met het individuele karakter in de toepassing van psychosynthese help ik mensen om hun eigen weg binnen hun gemeenschap te gaan. Mijn werk kenmerkt zich door aandacht voor het individu in relatie tot de (werk)omgeving. In het bijzonder werk ik met mensen met een centraal Europese of zuid Europese achtergrond. Re-integratie van het individu is de kern van mijn werk. Het individu, de organisatie en de leefomgeving hebben daar baat bij. Mijn doel is om met aandacht voor een psychisch gezond functioneren bij mensen bij te dragen aan optimaal functioneren in werk en in het dagelijks leven.  

Als je volgens de protocollen je werk hebt gedaan, kun je dan met een gerust hart gaan slapen of lig je geheel onverwacht wakker van wat je hebt gedaan?

Als je te maken krijgt met onverwachte gebeurtenissen in je leven, beleef je jezelf dan als slachtoffer of als dader van die gebeurtenissen?

In de praktijk begeleid ik mensen die soortgelijke vragen hebben zonder dat een eenduidig antwoord voorhanden is.

Naast het behalen van mijn bachelordiploma in Psychosynthese ben ik afgestudeerd in de Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Ik heb mijn carrière tot en met 2011 gewijd aan een objectieve toepassing van de regels bij de lokale overheid en in de rechtspraak. Die keuze was voor mij na het voltooien van de studie rechtsgeleerdheid heel vanzelfsprekend. Ik ben door de Nederlandse en door de Joegoslavische cultuur beïnvloed. Daarom ben ik gewend om verschillende gezichtspunten te betrekken bij een besluit.

In mijn werk als psychosyntheticus gebruik van de kennis en ervaring van het recht en van psychosynthese. Het collectieve karakter van de regels biedt veiligheid. Met het individuele karakter in de toepassing van psychosynthese help ik mensen om hun eigen weg binnen hun gemeenschap te gaan.

Mijn werk kenmerkt zich door aandacht voor het individu in relatie tot de (werk)omgeving. In het bijzonder werk ik met mensen met een centraal Europese of zuid Europese achtergrond. Re-integratie van het individu is de kern van mijn werk. Het individu, de organisatie en de leefomgeving hebben daar baat bij. Mijn doel is om met aandacht voor een psychisch gezond functioneren bij mensen bij te dragen aan optimaal functioneren in werk en in het dagelijks leven.

 

Tarief

75 euro per gesprek, gratis kennismakingsgesprek.

Berichten van Ivan Sulenta

Het uur van de ziel

26 april 2019

Psychosynthese themadag in Groningen: zondag 19 mei 2019

© 2020, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl