Zeven wegen van het Zelf – jan t/m maart 2020

Annemieke Wester 16/10/19

In de weekenden van 11/12 januari, 8/9 februari en 7/8 maart 2020 geef ik de cursus: Zeven wegen van het Zelf.

“Seek not every quality in one individual.”
Confucius

Zoals er zeven noten zijn in een toonladder, zeven hoofdkleuren in het spectrum en zeven dagen in een week, zo zijn er zeven leerwegen te onderscheiden. Zeven wegen waarlangs het Zelf zich openbaart in de wereld. Roberto Assagioli typeert deze wegen als volgt: wil, liefde, actieve intelligentie, creativiteit, wetenschap, devotie en organisatie.

Hoewel elk mens van alle wegen wel iets herkent, zijn de lessen waar je in je leven mee te maken krijgt, met de bijbehorende ongemakken, typerend voor de weg die jij gaat. Niet alle wegen doen zich dus in gelijke mate in elk mens voelen.

Toch vinden we vaak dat we wel alles in gelijke mate moeten kunnen. Dit veroorzaakt veel problemen, zowel in onszelf, als in de samenwerking met anderen.

Door te leren over de wegen; hun wisselwerking, hun conflicten en hun onderlinge afstemming krijg je inzicht in je problemen en sleutels om deze op te lossen. Kennis van de wegen is ook bevorderlijk voor het begrijpen van anderen, speciaal van diegenen die anders zijn dan jij.

Als je beter leert inschatten welke wegen voornamelijk op je inwerken en wat hun invloed is op je leven, krijg je gevoel voor je levensweg. Dit gaat gepaard met een besef van ‘bestemming’ en veroorzaakt respect voor de weg van anderen.

In deze cursus leer je je psychologische waarneming van jezelf en anderen te verfijnen.

Meer informatie en aanmelden via: https://psychosynthese.nl/event/zeven-wegen-van-het-zelf/

Voeg jouw reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

© 2024, Instituut voor Psychosynthese |
website: sbddesign.nl